Het festival is een unieke samenwerking tussen diverse regionale partijen. Met dank aan de steun van sponsoren en de Gemeente Doetinchem is het mogelijk om het festival gratis aan te bieden aan de kinderen van Doetinchem. Wilt u als bedrijf of organisatie ook dit festival steunen? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of stuur ons een mailtje!


De gemeente Doetinchem heeft vanaf het begin met ons meegedacht en steunt het project in de vorm van subsidie.

Bordbusters steunt ons door het maken van beachvlaggen, promotiedoeken, het maken van mallen voor het creëren van afdrukken door de binnenstad en het realiseren van een prachtige Piaggio Ape, volledig in de stijl van het Kinderboekenfestival!

Met dank aan de steun en expertise van Thuis in computers hebben wij een eigen website!

De connectie met het Noaberfonds is gelegd tijdens de Meet&Match van de Rabobank. Vanaf dat moment hebben zij met ons meegedacht en steunen zij ons met een financiële bijdrage.

Het Binnenstadbedrijf Doetinchem denkt en werkt op alle mogelijke manieren met ons mee. Zo zorgen zij voor de hop-on-hop-off-shuttle, welke de kinderen en hun ouders op beide dagen van locatie naar locatie zal brengen. De hop-on-hop-off-shuttle is op beide dagen van 12.00 – 17.00 uur beschikbaar. Ook zorgen zij voor een voorleestent waarin er in verschillende talen aan de kinderen wordt voorgelezen.

Tevens zal de straatartiest De zingende bij op beide dagen aanwezig zijn van 13.00-17.00 uur in het centrum van Doetinchem.

Maureen Weustenenk, de persoon achter Adembubbel, zal zorg dragen voor een yogales gebaseerd op een prentenboek.

De Zorggroep Achterhoek steunt ons zowel financieel als praktisch!

Het Stadsmuseum Doetinchem is gratis toegankelijk voor de kinderen.

Evelien van Dort organiseert een workshop rondom de Gelukgids voor kinderen.

Henrieke Herber komt voorlezen uit 1 van haar boeken.

Op 25 en 26 mei staat er tijdens Kinderboekenfestival Doetinchem op het Simonsplein een voorleestent waar kinderen kunnen luisteren naar verhalen in heel veel verschillende talen! Van Turks, Arabisch, Achterhoeks, Nederlands, Berbers, Spaans, Engels, Oekraïens, Bosnisch tot Nederlands met gebaren!

Met dank aan deze enthousiaste vrijwillige voorlezers!

Mark Boumans, Nelleke Remerie, Jorik Huizinga,Trudy Mentink, Bethzy Gianella Chiang, Nina van Campen, Ahlam Ahmad, Rebecca Vosselman, Iman Boulahrir, Rosanne Heebing, Hanny Bosch, Saniye Dutkun, Saskia Bos, Zouhour Abo Khishrif, Hilka Wind, Jacqueline Terwijn, Josien de Kruijk-Pera, Marjolein Vermeulen, Lynn (A.M.A.) Hartjes, Julia, Claudia Hilferink, Deveny Linnenbank, Bettine IJzendoorn. Alita Ordelman, Danny Winters, Merlin Lenderink, Amar Duratovic, Marinka Reijmer, Joyce de Jong.

De Rotary Doetinchem steunt ons zowel financieel als praktisch!

Brasserie Hanz werkt graag mee aan de organisatie van het kinderboekenfestival 2024 en levert dan ook graag de lunchpakketjes voor 25 en 26 mei aanstaande.

Het Fonds Gemeente Spaarbank steunt ons financieel.

Het bedrijf Kuppens uit Wehl steunt ons financieel.

Boekhandel Raadgeep en Berrevoets draagt bij door het uitnodigen en bekostigen van een schrijversbezoek.

Scroll naar boven