Wat anderhalf jaar geleden begon als een droom, wordt nu werkelijkheid!!! Een Kinderboekenfestival in Doetinchem, waarbij alle activiteiten voor de kinderen en hun ouders kosteloos zijn. Om kinderen de kans, de ruimte en de mogelijkheid te bieden om te ontdekken dat lezen een beleving is. Dat de verhalen in boeken je wereld vergroten en verrijken. Dat er verhalen zijn die gaan over jou, waarin je je kunt herkennen en gesteund door kan voelen. Verhalen om bij weg te dromen, verhalen die je sterken, verhalen die je inspireren. Een festival waar alle kinderen de kans krijgen om te ervaren, om het theater binnen te stappen en te kijken naar een voorstelling. Om zelf op de planken te staan, om te horen van schrijvers en illustratoren hoe zij hun talenten hebben ontdekt en ontwikkeld. Om geïnspireerd te raken om dromen na te jagen en gesterkt te worden in eigen talent en passie. Het is deze droom, deze passie die ons als organisatie heeft samengebracht.


kinderboekenwinkel van Doetinchem! De zussen Josien en Lotte hebben samen deze geweldige kinderboekenwinkel in het centrum. Naast de verkoop van boeken zetten zij zich dagelijks in voor de leesbevordering door scholen te helpen bij het onderhouden van de schoolbibliotheek. Ook zijn er met regelmaat leuke activiteiten te beleven bij Meester Mokka, van voorleesochtenden tot speurtochten. Dit festival is hun op het lijf geschreven!

Recensent, boekblogger en leerkracht op de leukste school van Doetinchem. Als juf en moeder van twee kinderen houdt Marjolein zich graag bezig met kinder- en jeugdliteratuur. Van voorlezen en het onderhouden van een Kinderboekenzwerfstation tot het recenseren en promoten van kinderboeken middels content via Instagram, Facebook en TikTok.

Namens de Bibliotheek West-Achterhoek is Jacqueline Terwijn nauw betrokken bij dit project. Vanuit haar kennis en ervaring deelt zij haar expertise en legt zij contacten binnen haar netwerk. Ze organiseert de Boekstartbijeenkomsten in de bibliotheek (ook tijdens het festival) en regelt het voorlezen in verschillende talen. De bibliotheek stelt de ruimtes en middelen beschikbaar om dit alles mogelijk te maken.

Vanuit Amphion zijn Vincent Witteveen en Miranda Loff aangesloten bij dit project. Zij zorgen voor de culture input en dragen zorg voor marketing&pr en zetten hun netwerk daarbij in! Het Amphion stelt diverse middelen, ruimtes en zalen ter beschikking voor gebruik gedurende de 2 dagen van het festival.

Iselinge Hogeschool is betrokken met dank aan de inzet van Lynn Hartjes, docent-onderzoeker taal/lezen. Zij werkt met studenten in de Academische Werkplaats aan lesbrieven voor scholen. Tevens legt zij de contacten met de diverse schrijvers en illustratoren. Diverse studenten zullen zich op de dagen van het festival inzetten als vrijwilliger!

Scroll naar boven