Beleven

Op deze pagina vind je een totaaloverzicht van alle activiteiten tijdens het Kinderboekenfestival. Locaties en tijden vind je in het programma.

Op 25 en 26 mei staat er tijdens Kinderboekenfestival Doetinchem op het Simonsplein een voorleestent waar kinderen kunnen luisteren naar verhalen in heel veel verschillende talen! Van Turks, Arabisch, Achterhoeks, Nederlands, Berbers, Spaans, Engels, Oekraïens, Bosnisch tot Nederlands met gebaren!

Met dank aan deze enthousiaste vrijwillige voorlezers!

Mark Boumans, Nelleke Remerie, Jorik Huizinga,Trudy Mentink, Bethzy Gianella Chiang, Nina van Campen, Ahlam Ahmad, Rebecca Vosselman, Iman Boulahrir, Rosanne Heebing, Hanny Bosch, Saniye Dutkun, Saskia Bos, Zouhour Abo Khishrif, Hilka Wind, Jacqueline Terwijn, Josien de Kruijk-Pera, Lynn (A.M.A.) Hartjes, Julia, Claudia Hilferink, Deveny Linnenbank, Bettine IJzendoorn. Alita Ordelman, Danny Winters, Merlin Lenderink, Amar Duratovic, Marinka Reijmer, Joyce de Jong.

In de weken voorafgaand aan het Kinderboekenfestival heb je kans om Dropje te spotten in Doetinchem! Wanneer je een foto van Dropje deelt op Instagram met de hashtag #spotjedropje dan maak je kans op een leuke prijs! Natuurlijk rijdt Dropje ‘mono’ en is het een goed idee om Dropje vast te leggen als bijrijder of wanneer Dropje ergens staat geparkeerd.

Meet&Greet Zoete Zusjes bij Meester Mokka. Kinderen kunnen op zaterdag en zondag met de Zoete Zusjes op de foto en natuurlijk een handje schudden! Het is wellicht goed om te weten dat het hierbij gaat om de poppen van de Zoete Zusjes.

Wil je graag creatief aan de slag? Show dan je Street Art talent met stoepkrijt op 25 en 26 mei!! In de Boliestraat kun je je eigen boekomslag ontwerpen. Hier valt een prijs mee te winnen!

Op beide dagen kun je een rondleiding krijgen in het Stadsmuseum van Doetinchem. Je kunt het schoollokaal van vroeger bekijken en er wordt voorgelezen!

Op beide dagen zal de straatartiest De zingende bij aanwezig zijn van 13.00-17.00 uur in het centrum van Doetinchem.

Op zaterdag en zondag komt Dikkie Dik op bezoek in de bibliotheek voor een Meet&Greet!!

Op 25 en 26 mei kun je kijken naar een poppenkast-voorstelling in de bieb!

Op zaterdag zullen Maureen en Leonie, bekend van Adembubbel, een yogales verzorgen voor kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar.

Op 25 en 26 mei kun je Wally zoeken in de binnenstad van Doetinchem!! Deze speurtocht kun je ophalen bij Meester Mokka.

Op zaterdag kun je een workshop striptekenen volgen van Rudi Jonker, van Chaos United!

De Ridder zonder billen is een geweldig prentenboek voor peuters en kleuters! De schrijfster van dit boek, Levina van Teunenbroek, komt zaterdag op bezoek bij Meester Mokka! Natuurlijk gaat ze dan voorlezen. Uit welk boek, dat is nog een verrassing…

Op zaterdag zullen er diverse Boekstart bijeenkomsten zijn in de bibliotheek! BoekStart is een programma dat het lezen met zeer jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. In de bijeenkomst wordt voorgelezen, gezongen en gespeeld.

Op zaterdag komt Fred Diks bij Raadgeep&Berrevoets! Hij is de schrijver van o.a. Koen Kampioen en James Blond! Hij kan je alles vertellen over de avonturen van Koen en natuurlijk kun je je boeken laten signeren! Wil je ook zelf je voetbaltechnieken showen, dat kan ook!!

Zondag meert niemand minder dan Kevin Hassing aan!! Hij is de schrijver van Mus en Kapitein Kwaadbaard en heeft zeer recent een nieuw boek uitgebracht De Krieps! Samen met Emanuel Wiemans zal hij o.a. een tekenworkshop verzorgen in de bibliotheek!

Op zondag komen Marcel van Driel en Paco Vink in de bibliotheek! Zij nemen je mee in de wereld van de Game Helden!

Voordat je een bezoek brengt aan de Game Helden, kun je zelf ervaren hoe het is om een game binnen te stappen!! In de bibliotheek komen 3 VR Playgrounds, waar je onder begeleiding van een deskundige je eerste stappen kan zetten in de virtuele werkelijkheid!

De verhalen van Bob Popcorn gaan over een maiskorrel die nooit slaapt, altijd honger heeft en nogal snel op zijn teentjes is getrapt. Bob Popcorn ontploft vaak van woede en verandert dan in een grote, boze popcorn. Toch is hij ook superlief, ontzettend grappig en dikke maatjes met Ellis. Op zondag is er bij Meester Mokka een Bob Popcornfeestje met de makers van Bob Popcorn en natuurlijk voor iedereen lekkere popcorn!

Pieter Koolwijk komt op zondag in de bibliotheek! Hij kan je alles vertellen over de avonturen van Gozert, Luna en Ties. Maar misschien ken je hem ook wel van Vlo en Stiekel?

UPDATE: Jullie hebben je massaal ingeschreven! De voorstelling zit vol!

Paul van Loon, de schrijver van o.a. Dolfje Weerwolfje, heeft een ‘kinderboekenband’.
Hij brengt met band zijn muzikale lezing over zijn kinderboeken gecombineerd met popmuziek naar Amphion theater op zondag. In de zaal zijn 300 plekken beschikbaar, wil je erbij zijn? Reserveer dan hier je kaarten!! Om zoveel mogelijk kinderen een kans te geven om erbij te zijn is er een maximum van 4 kaarten per boeking. Kinderen hebben alleen onder begeleiding toegang tot de zaal.

Info t.a.v. de voorstelling: Wat weinig mensen weten, is dat Paul van Loon niet alleen een begenadigd kinderboekenschrijver is, maar ook geweldig leuke liedjes schrijft, én componeert! Hij begeleidt zichzelf op gitaar en wij begeleiden hem dan weer. We brengen een uitbundig, maar soms ook een klein beetje eng en spannend muziekprogramma, waarbij gedanst en meegezongen wordt. Maar ook wordt er geboeid geluisterd, wanneer Paul voorleest uit zijn werk. Leesbevordering is sowieso een belangrijk thema, dat op een vrolijke manier over het voetlicht wordt gebracht.

Henrieke Herber leest op zondag bij Meester Mokka voor uit 1 van haar boeken. Nadia is vijf en heeft een goudvis, meneer Rosso. Als ze haar ogen dichtknijpt, danst meneer Rosso op de fontein in de tuin, groeit er spaghetti in de wei, rijdt ridder Olivier op zijn paard door het bos en wordt opa Gijs een worm…

Evelien van Dort is de schrijfster van de Gelukgids. Op zondag komt zij een workshop geven in de bibliotheek. Met de interactieve workshop met doe opdrachten, vragen en een quiz leer je meer over jouw geluk. Voor kinderen van 6-12 jaar en ouders of begeleiders, geluk deel je met elkaar.

Op zaterdag mogen we Iven Cudogham ontvangen bij Meester Mokka. Hij zal voorlezen uit Anansi de Spin!
Anansi de spin is leuk voor alle kinderen. Maar in het bijzonder voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar. De sprookjes van Anansi de spin zijn cultureel erfgoed in een nieuw jasje en passend in de tijd van nu. De wereld van Anansi de spin is avontuurlijk en leuk in de meest kleurrijke omgeving die je ooit gezien hebt. Beleef de sprookjes van de slimme Anansi de spin en zijn vrienden en ontdek wat vriendschap – samen spelen en samen delen – betekent.

Ben je klaar voor een show vol met dwarsliggers en gekke avonturen? Dan is de Dwars&C0-show echt iets voor jou!!
Op zaterdag in het Amphion Filmhuis aan de Hofstraat 2!

Op zondag heb je 3x de kans om te genieten van een Silent Disco Theater van A. vontura!! Gebaseerd op het prentenboek Help! Een verrassing!

Kamishibai is Japans voor ‘papieren theater’. Het is een houten theater waarin vertelplaten worden gebruikt. Geïnspireerd door dit concept, geeft Daan met zijn Silent Disco Theater een eigentijdse twist aan dit medium. Hij neemt de kinderen mee op een wonderlijke reis vol verrassingen, vrolijke muziek en betoverende geluiden.

Op zaterdag kun je samen met Rik Peters je eigen griezelstad ontwerpen in de bieb! Voor kinderen van 8-10 jaar.

Workshops
Prentenboeken & Musical/Theater
door Elène Vaye. Op zondag zal Elène twee workshops verzorgen!

Susanne Roos komt op zaterdag 25 mei naar Amphion Filmhuis met een voorstelling over Vleertje Muis! Vleertje Muis is een boek over vriendschap, troost en omdenken voor peuters en kleuters. Ideaal om voor te lezen en over na te praten met jonge kinderen. Vleertje laat je anders kijken naar de wereld!

Voor de echte speurneuzen! Op 25 en 26 mei kun je in de bibliotheek een speurtocht doen!

Met dank aan Binnenstadbedrijf Doetinchem kun je met de hop-on-hop-off-shuttle van locatie naar locatie worden gebracht!

Scroll naar boven